Actieweekend Amelisweerd

23 en 24 september 2022

meer informatie: ikgadeboomin.org

Actievoeren tegen de kap van Amelisweerd. Doe jij mee?

actieweekend Amelisweerd

Op 24 september 2022 is het precies 40 jaar geleden dat een deel van Amelisweerd werd gekapt voor de aanleg van de A27. Op deze dag werden in 1982 de bosbezetters hardhandig uit het bos verwijderd door de ME, terwijl de bulldozers in rap tempo de bomen neerhaalden. De kap vond plaats terwijl er in de Utrechtse Rechtbank nog een kort geding diende om de kap tegen te houden. 

Deze traumatische dag en het verlies van honderden bomen zal niet onopgemerkt voorbij gaan. De plannen om de A27 te verbreden liggen nog steeds op tafel dus wordt er actiegevoerd om de kap koste wat kost te stoppen. 

Op 23 september worden de gevallen bomen herdacht en op 24 september komen we in actie tegen de verbreding. Buiten voor Landhuis Oud Amelisweerd kun je komen tekenen of schilderen. De opbrengst van deze verkoop gaat naar Kerngroep Ring Utrecht. 

Kijk op ikgadeboomin.org voor het volledige programma. 

 

 

KOM TEKENEN OF SCHILDEREN

Aandacht voor het bos tijdens Actieweekend Amelisweerd. Kom op zaterdag 24 en/of zondag 25 september het bos te tekenen en schilderen. Dit tekenweekend is een initiatief van beeldend kunstenaar Wim Schot. Je gaat zelf aan de gang, en als je wilt begeleidt Wim Schot je bij het tekenen of schilderen. Niveau is niet belangrijk en je kunt op elk moment gedurende de dag aanschuiven. Indien gewenst kun je je gemaakte kunstwerk te koop aanbieden. De opbrengst van deze verkoop gaat naar Kerngroep Ring Utrecht.

Zaterdag 24 september 13:30 tot 16:30 uur 
Zondag 25 september 11:00 tot 16:00 uur 
Locatie: buiten vóór Landhuis oud Amelisweerd

Neem je je eigen teken- of schildermateriaal mee?
Als je geen tekenspullen of papier hebt is dit verkrijgbaar op locatie voor €5,00 (contant op dag zelf te betalen). 

Laat je weten of je deel wilt nemen? Meld je aan via dit formulier qrcode.link/a/TbCikn

 

OP DE HOOGTE BLIJVEN

schrijf je in voor de nieuwsbrief

OP DE HOOGTE BLIJVEN
VAN EXPOSITIES?

NU TE ZIEN