Landhuis Oud Amelisweerd VERTELT

Audioverhaal over de 250-jarige geschiedenis van het Huis  

Amie Dicke SOLO

 Collectie: Utrechts Archief, fotograaf: Jeroen de Wijs

Bij het bezoek aan Landhuis Oud Amelisweerd is er een bijzondere audiotour beschikbaar over de 250-jarige geschiedenis van het huis. We springen door de tijd in dit audioverhaal. Het huis vertelt over haar bouw, haar bijzonder waardevolle behang en haar bewoners. Het landhuis vertelt! 

Landhuis Oud Amelisweerd AUDIOVERHAAL

In een half uur durende wandeling door de behangkamers spreekt het huis tot je en neemt het je mee in haar bewogen geschiedenis.

Het verhaal is geschreven en ingesproken door kunsthistorica, journaliste en oud-bewoonster van het huis Carine van Santen. Carine werkte in de jaren ’90 voor Stichting Oud-Amelisweerd. Deze Stichting bood onderdak aan kunstenaars en onderzocht mogelijkheden voor de toekomst van het landhuis. Op dit moment maakt Carine programma’s voor de NTR.

Deze tour is altijd gratis te beluisteren bij een bezoek aan het landhuis. Je gebruikt hiervoor je eigen telefoon waarmee je een QR-code scant op locatie. In verband met de hygiëne vragen we je om zelf oordopjes mee te brengen of je telefoon bij je oor te houden tijdens de route.

OP DE HOOGTE BLIJVEN

schrijf je in voor de nieuwsbrief

OP DE HOOGTE BLIJVEN
VAN EXPOSITIES?

NU TE ZIEN