i.s.m. Stichting een heel klein dorpje

ALS MUREN KONDEN SPREKEN

In deze theatrale audiotrip word je door het landhuis aangesproken. Ben jij degene die ze zoekt voor een langdurige relatie? Kan ze jou verleiden? In een uur word je door diverse vertrekken van het huis aangesproken op je gemoed, op je zintuiglijke waarneming, op je schoonheidsbeleving, op jouw liefdevolle gevoelsleven. Laat je meevoeren. Wellicht ben jij degene waarvoor ze haar deuren mag openen?

Landhuis Oud Amelisweerd staat al ruim 250 jaar te stralen langs de Kromme Rijn. Het is gebouwd in 1770 en bewoond door een baron, een koning en een burgemeester. Bewoners die het landhuis allure gaven. Het huis is inmiddels een oude dame. Haar laatste bewoonster mevrouw de Wijs verliet na een brute inbraak op 30 december 1989 het huis en daarmee verloor dit buitenverblijf haar functie als woonhuis. 

Natuurlijk hebben veel mensen hun hart verpand aan het landhuis, maar ze wil zo graag weer een echte relatie met een bewoner opbouwen. Zoals het vroeger was. Ze wil weer een heerlijk buitenverblijf worden. Ze wil zo graag ingericht worden met de prachtigste meubels en weer tafels zien met damasten tafellakens en heerlijke avonden met mooie mensen zien. 

 

Een theatrale audiotrip door 
Landhuis Oud Amelisweerd.

In groepjes van max. 4 personen mag je het landhuis in en hoor, zie, ruik en proef je dat wat het landhuis met je wil delen, speeltijden tussen 18:00 en 22:00 uur.

Ticket: 17.50 euro (excl. 1 euro reserveringskosten)

Stichting Landhuis Oud Amelisweerd geeft ruimte aan individuele makers en organisaties om wisselende exposities en programma’s te verzorgen voor een divers publiek. Het biedt ruimte aan hedendaagse kunst, toont de rijke geschiedenis en geeft makers de gelegenheid om te creëren en zich te laten inspireren. Carine van Santen en Wouter Eizenga zijn zulke makers uit Utrecht. Samen met Stichting Een Heel Klein Dorpje presenteren zij dit programma in Landhuis Oud Amelisweerd. Stichting Een Heel Klein Dorpje bestaat al ruim 25 jaar en heeft onder deze naam veel theaterproducties gemaakt.  

Idee en uitvoering: Wouter Eizenga (theatermaker, trainingsacteur) en Carine van Santen (journalist NTR/Eus’ Boekenclub (NPO2) en Kunststof (Radio 1) en maker van podcast The Dead Society en radiodocumentaires).  

Decorontwerp: Eric Goossens

Audiobewerking: Arno Peeters

Muziek: Daniel Cross

Met medewerking van: Beppie Melissen, Zenzi Alwart en Charlotte van der Linden

Met dank aan de Provincie Utrecht, het Elise Mathilde Fonds, het KF Hein Fonds en de Gemeente Utrecht.

 

OP DE HOOGTE BLIJVEN

schrijf je in voor de nieuwsbrief

OP DE HOOGTE BLIJVEN
VAN EXPOSITIES?

NU TE ZIEN