Ameliswaardig

11 november 2023

Huis van Betekenis 

Op 11 november organiseert het Huis van Betekenis bij Landhuis Oud Amelisweerd een dag vol kunst en cultuur over de relatie tussen mens en natuur. We willen op deze dag aandacht geven aan de discussie rondom Amelisweerd, waarom moet een stuk van het bos wijken voor de A27? Wie maakt deze beslissing? Wat vinden de boeren ervan? En de weggebruikers? Wat vind jij ervan? Met een open blik kijken we naar alle perspectieven van het verhaal en proberen we het verhaal te ontwarren.

 

AMELISWAARDIG i.s.m. Het Huis van Betekenis

We hebben een gevarieerd programma voorbereid om alle leeftijden mee te nemen in ons verhaal. De dag begint om 13:00 met een doorlopende workshop en portrettekenen. Om 16:00 organiseren we een panelgesprek met een host. Gedurende de hele dag is er een expositie te bekijken en als afsluiter presenteren we om 17:00 samen met Light Up Collective lichtprojecties op het Landhuis.

De expositie
Vijf tekenaars hebben een getekende reportage gemaakt. Aan de hand van interviews met mensen die een relatie hebben tot Amelisweerd hebben alle tekenaars een eigen perspectief uitgelicht. Beelden uit deze reportages gaan een expositie vormen die te zien is op de zolder van het Landhuis. Naast deze vijf tekenaars maken zes andere tekenaars ook een beeld wat te zien zal zijn in de expositie.

De workshop
Aan het begin van de dag zal er een tekenworkshop georganiseerd worden. Samen met iedereen die wil maken we een meterslange tekening. Deze tekening zal gaan over de relatie tussen mens en natuur in Amelisweerd. Iedereen mag meedoen met het tekenen.

Portrettekenen
We zijn heel benieuwd wat jullie kijk is op het onderwerp. Ga in gesprek met onze tekenaars en terwijl je verwikkeld raakt in een gesprek maken zij een portret. Met beeld en tekst brengen ze jou en je mening in beeld.

Panelgesprek
Omdat er over dit onderwerp zo veel te vertellen is en we iedereen een stem willen geven organiseren we een gesprek. Na het dagprogramma is er genoeg stof om over te praten. Eva Grosveld zal als host aanwezig zijn om het gesprek te leiden. In dit gesprek willen we het hebben over de relatie tussen mens en natuur, specifiek in Amelisweerd.

Projecties
Aan het eind van de dag projecteren we de getekende reportages op het landhuis. Een ‘’larger than life experience’’. Met deze projecties laten we het verhaal zien, direct op de plek waar het over gaat.

Vervolg
Op 16 december komt er een vervolg van deze dag in Bibliotheek Neude. Ook daar is iedereen welkom.

Met dank aan
Het Huis van Betekenis, Landhuis Oud Amelisweerd, Light Up Collective, KF Hein Fonds, VSB Fonds, Pictoright en de Limelight Foundation.

OP DE HOOGTE BLIJVEN

schrijf je in voor de nieuwsbrief

OP DE HOOGTE BLIJVEN
VAN EXPOSITIES?

NU TE ZIEN