Bach aan de Kromme Rijn in Concert

zaterdag 27 juli, 17.00 & 20.00 uur 

cellist Kalle de Bie samen met bajanist Robbrecht van Cauwenberghe

Op 27 juli zal cellist Kalle de Bie samen met bajanist Robbrecht van Cauwenberghe in Landhuis Oud Amelisweerd twee concerten geven met muziek van onder anderen Bach, Gubaidulina en Piazzolla.

BACH AAN DE KROMME RIJN

 *UPDATE: DIT CONCERT IS UITVERKOCHT

Op zaterdag 27 juli zal cellist Kalle de Bie samen met bajanist Robbrecht van Cauwenberghe in Landhuis Oud Amelisweerd twee concerten geven met muziek van onder anderen Bach, Gubaidulina en Piazzolla. Voor wie het niet weet: een bajan is een Russische variant van de knopaccordeon. De afgelopen zomers heeft Kalle meerdere wandelingen met Bach georganiseerd op landgoed Amelisweerd, maar dit jaar zal er ook Bach klinken binnen de (prachtige) muren van het landhuis!

Het concert begint met de stralende en feestelijke Sonate in G van Johann Sebastian Bach, oorspronkelijk geschreven voor viola da gamba en klavecimbel. Kalle zal de gambapartij op de cello spelen en Robbrecht de klavecimbelpartij op zijn bajan. Vervolgens spelen ze het intens religieuze werk ‘In Croce’ van de nog levende componiste Sofia Gubaidulina. De musici zullen dit bijzondere werk tijdens het concert nog extra toelichten.

Het concert sluiten ze af met lichtere composities van Biber, Takahashi en Piazzolla. Het publiek is uitgenodigd om naderhand nog een drankje te drinken en even na te kletsen. Kaarten zijn beschikbaar via onderstaande link en kosten 17,50 euro.

OP DE HOOGTE BLIJVEN

schrijf je in voor de nieuwsbrief

OP DE HOOGTE BLIJVEN
VAN EXPOSITIES?

NU TE ZIEN