BEELDENLAAN EXPOSITIE

 21 juni – 29 september 2024

Beeldenlaan buitenexpositie; The Shade of Roots,
door studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

THE SHADE OF ROOTS

In de zomer van 2024 presenteert de Hogeschool voor de Kunsten (HKU), opleiding Fine Arts, voor het derde jaar een hedendaagse beeldenlaan op Landgoed Amelisweerd. De materialen die daar te vinden zijn vormen het uitgangspunt voor deze buitenexpositie genaamd The Shade of Roots.

Kunnen bomen en planten met elkaar communiceren? Wordt er onder de grond ook informatie uitgewisseld? Bestaat het
 Wood Wide Web? En wat is het effect van die onderaardse communicatie bovengronds? Hebben mensen ooit de taal van de natuur kunnen verstaan? Of zijn we die verbintenis, ironisch genoeg, door de evolutie verloren? Zijn we onze wortels vergeten? Door klimaatverandering en de effecten van ons handelen op de natuur komen wij mensen, die vooral bovengronds leven, hierover steeds meer te weten. De vraag is wat gaan we doen met die kennis. In de expositie The Shade of Roots onderzoeken 14 tweede jaars studenten van HKU Fine Art die verhoudingen, door met gerecyclede materialen uit de directe omgeving van Landhuis Oud Amelisweerd werken te maken. 

Deelnemende studenten HKU, Fine Arts: Isabel Ruigrok, Guus Kuyntjes, Emma Sagt, Anke Schippers, Annabelle Machiels, Lotta Tol, Fons Boogaard, Milan Fine, Noah Masengi, Alicja Nasuszny, Arika Lee, Anouk Vollers, Ruben Scheuermann en Jochem Witteveen.

Curatoren: Erwin Slegers, Anno Dijkstra en Lotte Walrave
In nauwe samenwerking met bosbaas Martijn Wolthers van Gemeente Utrecht en zijn bevlogen team collega’s.

Opening
21 juni 2023
16:00 – 17:30 uur
U bent van harte uitgenodigd.

Stichting Landhuis Oud Amelisweerd biedt een podium aan makers en culturele instellingen uit Utrecht. Hogeschool voor de Kunsten is een vaste samenwerkingspartner; in 2021 presenteerde HKU Fashion Design de afstudeerexpositie Class of 2021 in Landhuis Oud Amelisweerd. In 2022 presenteerden studenten de buitenexpositie Recycling the Image en in 2023 Growing Structures. The Shade of Roots is de derde editie van de reeks buitententoonstellingen in samenwerking met HKU.

OP DE HOOGTE BLIJVEN

schrijf je in voor de nieuwsbrief

OP DE HOOGTE BLIJVEN
VAN EXPOSITIES?

NU TE ZIEN