BEELDENLAAN EXPOSITIE

 juni – oktober 2024

Beeldenlaan buitenexpositiezomer 2024
door studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU)

BEELDENLAAN EXPOSITIE

Fotograaf: Pieter Heymeijer @picture.pieter

In de zomer van 2024 presenteert HKU, opleiding Fine Arts, voor het derde jaar een hedendaagse beeldenlaan op Landgoed Amelisweerd. De materialen die daar te vinden zijn vormen het uitgangspunt voor deze buitenexpositie. 

Dikke houten stammen, grote plastic hooibalen, lege flessen en koeienpoep zijn een kleine greep uit alles wat er te vinden is op het landgoed. Deze materialen vormen de basis voor de expositie die dit jaar wederom gaat plaatsvinden. Na een paar weken op het landgoed maken en onderzoeken, zal de expositie op vrijdagmiddag 21 juni 16:00 uur door de studenten zelf geopend worden. In oktober worden de werken ontmanteld en keren de materialen weer terug naar het bos.

Deelnemende studenten worden bekend gemaakt in mei 2024.
Curatoren: Erwin Slegers, Anno Dijkstra en Lotte Walrave
In nauwe samenwerking met bosbaas Martijn Wolthers van Gemeente Utrecht en zijn bevlogen team collega’s.

Opening
21 juni 2023
16:00 – 17:30 uur
U bent van harte uitgenodigd.

Stichting Landhuis Oud Amelisweerd biedt een podium aan makers en culturele instellingen uit Utrecht. Hogeschool voor de Kunsten is een vaste samenwerkingspartner; in 2021 presenteerde HKU Fashion Design de afstudeerexpositie Class of 2021 in Landhuis Oud Amelisweerd. In 2022 presenteerden studenten de buitenexpositie Recycling the Image en in 2022 Growing Structures. Dit is de derde editie van de reeks buitententoonstellingen in samenwerking met HKU.

OP DE HOOGTE BLIJVEN

schrijf je in voor de nieuwsbrief

OP DE HOOGTE BLIJVEN
VAN EXPOSITIES?

NU TE ZIEN