Landhuis Oud Amelisweerd grote winnaar VriendenLoterij Kasteelprijs 2024!

16 mei 2024

prijsUitreiking in kasteel Duivenvoorde

Eerste prijs voor de Perentaart met karamelsaus
van Landhuis Oud Amelisweerd!

Beste kasteelrecept van NEderlAND

Landhuis Oud Amelisweerd grote winnaar VriendenLoterij Kasteelprijs 2024!

Landhuis Oud Amelisweerd in Bunnik heeft de VriendenLoterij Kasteelprijs ‘Het beste kasteelrecept van Nederland’ gewonnen met hun perentaart met karamelsaus en ontving de hoofdprijs t.w.v. €10.000. De prijs werd uitgereikt op kasteel Duivenvoorde in Voorschoten. 

In maart brachten ruim 15.000 mensen hun stem uit op hun favoriete kasteelrecept en kozen de top 3. Deze drie recepten werden in april op verschillende kasteellocaties aan een proefondervindelijke test onderworpen door een jury. Museum Martena in Franeker met hun kweeperentaart en kasteel Cannenburch in Vaassen met hun Indische stoof werden respectievelijk 2 en 3 en ontvingen €5.000 en €2.500. Onder het stemmende publiek werd een winnaar geloot. De publiekswinnaar heeft een overnachting bij Kasteeltje Hattem met een diner voor twee personen gewonnen.

Meral Maas, stagiaire en bedenkster van het recept: “We zijn blij verrast met de steun die we kregen en het enthousiasme waarmee mensen hebben gereageerd op onze taart, ons verhaal en onze deelname. Door deel te nemen aan de wedstrijd kregen we de kans om Landhuis Oud Amelisweerd op een originele manier onder de aandacht brengen, waardoor zowel vertrouwde bezoekers als nieuwe mensen werden aangetrokken. We hebben alles op eigen kracht gedaan: van het bedenken en maken van het recept tot het maken van de foto’s en het bakken en uitdelen van de taartjes en zijn buitengewoon trots dat onze inspanningen hebben geleid tot de eerste plaats.”

Het is al duidelijk wat Landhuis Oud Amelisweerd gaat doen met de hoofdprijs t.w.v. €10.000: ”Het geldbedrag dat wij als winnaar van de VriendenLoterij Kasteelprijs ontvangen zal bijdragen aan het realiseren van een boek over ons 18e-eeuwes Chinees papierbehang. De behangkamers zijn uniek in Nederland: naast Oud-Amelisweerd is er geen enkele andere plek in Nederland waar vandaag de dag nog twee aaneengesloten kamers met Chinees behang te zien zijn.”, aldus Maas.

De VriendenLoterij Kasteelprijs wordt mogelijk gemaakt door de deelnemers van de Vriendenloterij.

Wil je zelf de Perentaart maken? Hier vind je het recept. 

OP DE HOOGTE BLIJVEN

schrijf je in voor de nieuwsbrief

OP DE HOOGTE BLIJVEN
VAN EXPOSITIES?

NU TE ZIEN