CENTRAAL MUSEUM IN OUD AMELISWEERD

voorjaar 2022 t/m najaar 2026

Hedendaagse kunst in historische buitenplaats

Van 2022 tot en met 2026 strijkt het Centraal Museum neer in Oud Amelisweerd. Deze prachtige, historische buitenplaats vormt vijf jaar lang, elke lente en zomer, het decor voor een solotentoonstelling van een gerenommeerde Nederlandse hedendaagse kunstenaar. Op de eerste verdieping brengt het Centraal Museum presentaties waarbij de kracht van kunst leidend is. De tentoonstellingen zijn artist-driven, wat betekent dat elke kunstenaar een open podium krijgt om diens werk en wensen te presenteren in dialoog met de historische kamers. Zo wordt deze historische buitenplaats een actuele en experimentele vrijplaats.

Het Centraal Museum is geen vreemde in het landhuis. Eind jaren tachtig, toen het in zwaar weer verkeerde, ontfermden enkele medewerkers van het museum zich erover en werden er tentoonstellingen georganiseerd. Door deze nieuwe reeks van tentoonstellingen willen we als museum opnieuw bijdragen aan deze buitenplaats én dit Utrechtse erfgoed levend houden. We hopen zowel de kunstliefhebber als de bezoeker van het park een bijzondere ervaring te geven. Een traktatie op kunst.

Programma 

Kunstenaar Amie Dicke bijt het spits af. Haar werk is van 16 april tot en met 21 augustus 2022 te zien. Daarna toont Marijke van Warmerdam haar videowerk van 10 september tot en met 13 november 2022. Hannah van Bart is de derde kunstenaar in de reeks, haar werk is vanaf 1 april 2023 te zien.

Deze vijfjarige programmering is een partnerproject van de Hartwig Art Foundation

VOLG ONS

OP DE HOOGTE BLIJVEN

schrijf je in voor de nieuwsbrief

OP DE HOOGTE BLIJVEN
VAN EXPOSITIES?

NU TE ZIEN