CENTRAAL MUSEUM IN OUD AMELISWEERD

voorjaar 2022 t/m najaar 2026

Hedendaagse kunst in historische buitenplaats

Van 2022 tot en met 2026 is het Centraal Museum te gast in Landhuis Oud Amelisweerd. Deze prachtige, historische buitenplaats vormt vijf jaar lang, van de lente tot en met de herfst, het decor voor een solotentoonstelling van een gerenommeerde Nederlandse kunstenaar van nu. Op de eerste verdieping van het landhuis brengt het Centraal Museum tentoonstellingen waarbij de kracht van kunst leidend is. Artist-driven, wat betekent dat elke kunstenaar een open podium krijgt om werk en wensen te presenteren in wisselwerking met de historische kamers. Zo wordt van deze historische buitenplaats een actuele vrijplaats gemaakt, waar zowel kunstliefhebber als parkbezoeker wordt getrakteerd op een bijzondere kunstervaring.

Het Centraal Museum is geen vreemde in het landhuis. Eind jaren tachtig, toen het in zwaar weer verkeerde, ontfermden enkele museummedewerkers zich over het landhuis en organiseerden er tentoonstellingen. Met deze reeks draagt het Centraal Museum opnieuw bij aan het levend houden van dit Utrechtse erfgoed, en geeft de bezoeker daarmee een traktatie op kunst. 

Programma 

In 2024 vertonen wederom twee kunstenaars hun werk in het Landhuis. Van 23 maart t/m 30 juni 2024 is het werk van Ansuya Blom te zien. Zij brengt schilderijen uit de afgelopen twintig jaar van haar oeuvre samen met meer recent werk. Van 13 juli t/m 27 oktober 2024 wordt het werk van Rory Pilgrim getoond. 

Deze programmering is een partnerproject van de Hartwig Art Foundation

VOORHEEN TE ZIEN

Kunstenaar Amie Dicke beet in 2022 het spits af. Haar werk was te zien van 16 april t/m 21 augustus 2022. Daarna toonde Marijke van Warmerdam haar videowerk van 10 september t/m 13 november 2022. In 2023 waren de kunstwerken van Hannah van Bart en Han Schuil te zien.

OP DE HOOGTE BLIJVEN

schrijf je in voor de nieuwsbrief

OP DE HOOGTE BLIJVEN
VAN EXPOSITIES?

NU TE ZIEN