DAGJE WEG 2023

De landgoederen Rhijnauwen en Amelisweerd liggen aan de oostkant van Utrecht, tussen Utrecht en Bunnik in. Ze zijn tezamen ongeveer 300 hectare groot en bestaan uit bos, weide, rivier, akkers en boomgaarden. Het landgoed kenmerkt zich door de gevarieerdheid en zijn mooie vergezichten. Er zijn diverse wandelingen en horeca gelegenheden.

fotograaf Gert Jan van Rooij

Utrecht Centraal Station & Bunnik Station (15 KM)

Deze wandelroute loopt vanaf treinstation Utrecht naar het station in Bunnik. Beleef de fascinerende overgang van stad naar platteland en wandel via de Mariaplaats, naar de Vismarkt en dan over het Utrechtpad langs de werfkelders aan de Oudegracht naar de rand van de stad, naar de Kromme Rijn. 

Langs de Kromme Rijn loopt een jaagpad. Hoe oud het jaagpad precies is, is onzeker. Wel is het zeker dat het pad al door de Romeinen gebruikt werd. De Kromme Rijn loopt door tot landgoed Amelisweerd, waar je Landhuis Oud Amelisweerd kunt bezoeken en is gelegen naast restaurant De Veldkeuken. Na een laatste stuk langs de Kromme Rijn, Fort Rhijnauwen gepaseerd, voert de route Bunnik binnen langs kasteel Cammingha.

Voor koffie met taart, lunch of diner kun je terecht bij vegetarisch, biologisch restaurant De Veldkeuken, gevestigd in het koetshuis naast Landhuis Oud Amelisweerd. In de landgoedwinkel kun je heerlijk vers brood uit eigen bakkerij en andere biologische producten kunt kopen. Zin in pannenkoeken? Loop dan door naar Theehuis Rhijnauwen of drink een biertje op het terras bij het cafe van Stayokay. In deze jeugdherberg kun je ook overnachten, dit kun je zo luxueus of goedkoop maken als je wil. Voor een laag tarief logeer je in een kamers met stapelbedden voor maximaal zes gasten. Zoek je wat meer comfort, dan zijn er de vierpersoonskamers met eigen badkamer.

 

Landhuis Oud Amelisweerd met Koetshuis en park behoort tot de meest bijzondere Rijksmonumenten in Nederland. Omdat het huis nooit intensief bewoond is geweest, zijn veel oorspronkelijke elementen bewaard gebleven. Een beroemd voorbeeld is het unieke handgeschilderde Chinese papierbehang uit de 18e eeuw. Vandaag de dag kun je exposities op het gebied van kunst, wetenschap en geschiedenis bezoeken.

OP DE HOOGTE BLIJVEN

schrijf je in voor de nieuwsbrief

OP DE HOOGTE BLIJVEN
VAN EXPOSITIES?

NU TE ZIEN