GARDENING

Kweek een nieuwe relatie met de natuur, Creative Coding Utrecht

 

 

1 juni – 31 juli 2022, Creative Coding Utrecht

Van 1 juni tot en met 31 juli 2022 presenteert Creative Coding Utrecht de expositie GARDENING Amelisweerd in en rondom Landhuis Oud Amelisweerd. In het prachtige bos zal de interactieve expositie tevoorschijn komen. Tussen haar bomen, vijvers en bloemen verschuilen zich kunstwerken en sensorische ervaringen die het contrast en de parallellen tussen natuur en technologie benadrukken. Betreed het landhuis en dwaal door het landgoed om de symbiose tussen het digitale en de natuur te ontdekken. 

GARDENING

Wat betekent natuur als je het bekijkt door de ogen van een artificieel intelligent systeem? Wat gebeurt er wanneer de focus niet langer ligt op mensen, maar je ook een stem geeft aan het niet-menselijke? GARDENING onderzoekt deze kwesties door de relatie tussen mens en natuur tastbaar te maken aan de hand van kunst en design.

Landhuis Oud Amelisweerd wordt de centrale hub van het expositieprogramma. Vanuit daar maak je een ronde door het bos, langs de A27, door de weilanden naar Fort Rhijnauwen en via het pannenkoekenhuis met de kano over de Kromme Rijn terug naar het Landhuis. De route zal onder meer bestaan uit een audiotour die de bezoeker langs verschillende (participatieve) werken in de publieke ruimte leidt. De route eindigt in het landhuis waar verschillende zintuiglijke en interactieve werken worden gepresenteerd. Zo combineert de expositie een mix van ‘ervarings’ werken met werken die een kritische boodschap overbrengen om het publiek te laten onderzoeken, verwonderen en te verrassen. Hiermee maken we vooruitstrevende kunstwerken toegankelijk voor het brede publiek dat recreëert op deze plek.

GARDENING presenteert nieuwe kunstwerken vooruitstrevende kunstenaars en makers die zich op het raakvlak tussen kunst, design en onderzoek bevinden: Carolien Teunisse, Chiel Lubbers, Christy Westhovens, Cream on Chrome, Driessens & Verstappen, Elaine Vis, Entangled Others Studio, Femke Bosma, FoAM, Kaffe Matthews & Mathijs Hasebos; fuse*, Jacqueline Wu, Jamie Nee, Jesse Averdijk, Pleun Gremmen, Robin Boonacker, Rots, Sjef van Gaalen & Theun Karelse, Katpatat, Lisa-Marleen Mantel & Laura Wagner; Neema Githere, Ryoichi Kurokawa, Špela Petrič, Thijs Biersteker, Zeno van den Broek & Robin Koek.

GARDENING Amelisweerd
woensdag 1 juni t/m zondag 31 juli

OPPEN
woensdag t/m zondag
11:00 – 17:00u 
entree: donatie 

Volg ook @gardening.nu en @creativecodingutrecht.

De expositie is mede-mogelijk gemaakt door: Landhuis Oud Amelisweerd, Grounded Festival, De Veldkeuken, Hoogt, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Mondriaan Fonds, Pauwhof Fonds, Gemeente Utrecht, Utrecht 900, Fentener van Vlissingen Fonds, Niemeijer Fonds, Carel Nengerman Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 21, K.F. Hein Fonds, en Stichting Stokroos.

OP DE HOOGTE BLIJVEN

schrijf je in voor de nieuwsbrief

OP DE HOOGTE BLIJVEN
VAN EXPOSITIES?

NU TE ZIEN

No posts found!