Gezocht: Huiscoördinator

7 december 2023

 fotograaf: Marco van der Werf

Als huiscoördinator open en sluit je de voordeur, stuur je vrijwilligers aan en ben je op de hoogte van alle programma’s en activiteiten. Samen met het team zorg je voor een veilige en gezellige sfeer in huis.

Huiscoördinator Gezocht

Gastvrij zijn is je op jouw lijf geschreven. Wij zoeken een operationele duizendpoot die met een pro-actieve en representatieve insteek de communicatie en coördinatie van vrijwilligers kan faciliteren en daarmee de bezoekers een prettig ontvangst biedt. Of iemand die hierin wil groeien en dit wil doen op een bijzondere locatie.

Functieomschrijving

Je opent samen met de beheerder om 10:00 uur het Landhuis en zet koffie en thee voor de 3 vrijwilligers die om 10:45 uur arriveren. Om 13:45 uur wisselt de groep en instrueer je de 3 vrijwilligers van de middagploeg. Per dag informeer je 6 vrijwilligers over bijzonderheden die er op de planning staan. Om 17:00 uur sluit je met zorgvuldigheid samen met de vrijwilligers alle luiken van het huis en borrel je na met de middagploeg. Uiterlijk 18:00 uur draai je het huis op slot.  

Gedurende de dag ontvang je onderwijsgroepen, coördineer je zowel de vaste instaprondleiding op donderdagochtend als eventuele zolderverhuringen. Je bent het eerste aanspreekpunt voor zowel de vrijwilligers als de bezoekers. Je weet wat er achter de schermen gaande is en kan dit vertalen naar de vloer. Bij plotselinge uitval of op drukke momenten spring je in als gids, kassa- of ontvangstmedewerker. Bij interesse kunnen andere taken en ideeën uitgevoerd worden.

Wie zoeken wij?

 • Je bent enthousiast over de programmering van Landhuis Oud Amelisweerd.
 • Je werkt graag met mensen, vindt het leuk om mensen te enthousiasmeren én te faciliteren in hun werkzaamheden.
 • Je bent maatschappelijk gedreven, je vindt het belangrijk om bij te dragen aan kunst en cultuur en het openstellen van Utrechts erfgoed.
 • Je hebt ervaring in, of affiniteit met, leidinggeven en kan goed zelfstandig werken óf je wilt hierin groeien, ervaring op doen en bent bereid te leren. 
 • Je bent minimaal 1 dag per week beschikbaar, van 10:00 – 18:00 uur en durft zelfstandig het landhuis te openen en te sluiten.
 • Je vindt het leuk bij de dragen aan de ontwikkeling van een jonge organisatie en komt in contact met het culturele veld van Utrecht en omstreken.

Wat krijg je ervoor terug?

 • Je bent altijd op de hoogte en hebt als vrijwilliger gratis toegang tot de exposities en de programma’s.
 • Je werkt met enthousiaste collega’s op een prachtig landgoed.
 • Je krijgt een kijkje achter de schermen van Stichting Landhuis Oud Amelisweerd en draagt actief bij aan het professionaliseren van de organisatie.
 • Je wordt uitgenodigd voor openingen, lezingen en borrels.
 • De functie kan ook omgezet worden in een stage of werkervaringsplek indien gewenst.
 

Vaste activiteit tot en met november 2023
Minimaal 8 uur per week op donderdagen (eventueel op zaterdag en/of zondag)
Vergoeding: Onbezoldigd

Contact
Lijkt het jou leuk om huisscoördinator te worden en mee te helpen achter de schermen? Neem contact en mail een korte motivatie naar Lotte Walrave via lottewalrave@landhuisoudamelisweerd.nl

OP DE HOOGTE BLIJVEN

schrijf je in voor de nieuwsbrief

OP DE HOOGTE BLIJVEN
VAN EXPOSITIES?

NU TE ZIEN