GROWING STRUCTURES

23 juni – 1 oktober 2023

Buitenexpositie Growing Structures, zomer 2023
door studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) 

GRowing Structures

Fotograaf: Pieter Heymeijer @picture.pieter

In de zomer van 2023 presenteert HKU, opleiding Fine Arts, voor het tweede jaar een hedendaagse beeldenlaan op Landgoed Amelisweerd. De materialen die daar te vinden zijn vormen het uitgangspunt voor deze buitenexpositie. 

In Growing Structures onderzoeken de HKU’ers hoe wij mensen de natuur naar onze hand zetten door die te vangen in structuren en constructies. Amelisweerd is enerzijds een magische plek waar talloze wilde dieren hun schuilplaats vinden en een grote verscheidenheid aan planten kan groeien en bloeien, maar anderzijds wordt de natuur compleet onder controle gehouden door de mens; door beheerders, door de boeren, door bezoekers die het landgoed gebruiken.

Dikke houten stammen, grote plastic hooibalen, lege flessen en koeienpoep zijn een kleine greep uit alles wat er te vinden is op het landgoed. Deze materialen vormen de basis voor de verbeelding die de studenten maken over de omgang van de mens met de natuur. Op 1 oktober worden de werken ontmanteld en keren de materialen weer terug naar het bos.

Deelnemende studenten HKU, Fine Arts; Helen Van Leeuwen, Sagar Sarkar Rayn, Linne Guldemond, Hazel Van Berkel, Pargol Tavakoli Shirazi, Lina de Koning, Dieuwke Jollema Gorter, Roos Gerritsene, Nynke Sansom en alumni Roza Robein en Maya Berkhof. Curatoren: Erwin Slegers en Anno Dijkstra.

Opening 23 juni 2023
16:00 – 17:30 uur
U bent van harte uitgenodigd.

Stichting Landhuis Oud Amelisweerd biedt een podium aan makers en culturele instellingen uit Utrecht. Hogeschool voor de Kunsten is een vaste samenwerkingspartner; in 2021 presenteerde HKU Fashion Design de afstudeerexpositie Class of 2021 in Landhuis Oud Amelisweerd. Growing structures is de tweede editie van de buitententoonstelling.

OP DE HOOGTE BLIJVEN

schrijf je in voor de nieuwsbrief

OP DE HOOGTE BLIJVEN
VAN EXPOSITIES?

NU TE ZIEN