Het beste kasteelrecept van Nederland

stem voor 31 maart 2023

PERENTAART MET KARAMEL EN CHINESE VIJFKRUIDENPOEDER

Goed nieuws! Landhuis Oud Amelisweerd behoort tot de top 10 finalisten van de VriendenLoterij Kasteelprijs 2024 en maakt kans op de hoofdprijs van 10.000 euro.

Dit jaar draait de wedstrijd om het thema ‘Aan tafel!’ Voor de wedstrijd bedachten we een recept die de identiteit van Landhuis Oud Amelisweerd weerspiegelt.

We stelden onszelf de vraag: stel je voor dat Landhuis Oud Amelisweerd een gerecht zou zijn, hoe zou ze dan smaken?

Het idee ontstond voor een traditioneel gerecht met een eigentijdse twist, geïnspireerd op het landhuis. De uitkomst was een perentaart met walnoot die op smaak is gebracht met een karamel van Chinese vijfkruidenpoeder. De peren weerspiegelen de hechte band tussen het landhuis en haar omgeving. In het najaar verkopen omliggende boerderijen appels en peren, die zijn gebruikt voor het maken van de perentaart. Het Chinese vijfkruidenpoeder in de karamel symboliseert het achttiende-eeuwse Chinees papierbehang, een belangrijk en uniek element van het landhuis. Bovendien is een taart is uitnodigend en gastvrij, net als het landhuis!

🍐Publiekswedstrijd
De VriendenLoterij Kasteelprijs 2024 is een samenwerking met de Dag van het Kasteel. Tot en met 31 maart kan het publiek stemmen op hun favoriete recept via de link in bio of via www.dagvanhetkasteel.nl/stem/

🍐Stemmen
Stem op Landhuis Oud Amelisweerd, help ons de hoofdprijs van 10.000 euro te winnen en maak kans op een viergangendiner voor twee personen!


OP DE HOOGTE BLIJVEN

schrijf je in voor de nieuwsbrief

OP DE HOOGTE BLIJVEN
VAN EXPOSITIES?

NU TE ZIEN