HKU FASHION DESIGN CLASS OF 2021

19.08.2021 t/m 12.09.2021

Vanaf donderdag 19 augustus presenteert HKU Fashion Design een maand lang het afstudeerwerk van haar modestudenten.

De tentoonstelling Class of 2021 toont een rijkdom aan persoonlijke verhalen waarin de tijdsgeest wordt gevangen. Twintig recent afgestudeerden presenteren hun werk op het snijvlak van mode, fotografie, film en performance in de kamers van het landhuis.

We nodigen je uit voor de verhalen van dit jaar, die door iedere student middels een eigen kijk op mode tot verbeelding is gebracht. Ze stellen belangrijke vragen, ze zijn soms filosofisch. Ze vertellen over protest en de noodzaak om in actie te komen. Ze gaan ook over liefde en over het omarmen van jezelf en de identiteit die je aan wil nemen. Ze inspireren in de kracht van verbinden en het prikkelen van zintuigen. En uiteindelijk gaan ze allemaal over het durven overgeven aan de verwondering en luisteren naar de wereld om je heen.

Na 4 jaar van studeren zijn de ontwerpers bij machte om ons te tonen hoe de toekomst er uit kan zien, we kijken rustig en voorzichtig vooruit, naar de schoonheid, de uitdagingen, de opdrachten en ook het avontuur dat in de toekomst besloten ligt. De exposanten nemen je mee in hun wereld, een eigen vakmanschap, een eigen verbeelding en laten aan de wereld zien wie ze willen zijn als ontwerper.

Mode is rijk aan verhalen. Verhalen die van waarde zijn in het nu omdat ze de tijdgeest zo goed weten te vangen. In de expositie Class of 2021 van HKU Fashion Design loop je door kamers en verhalen. Het Landhuis Oud Amelisweerd is een huis vol kamers én verhalen en staat bijna symbool voor het afgelopen studiejaar waarin de studenten veel op hun kamers hebben geleefd.

OP DE HOOGTE BLIJVEN

schrijf je in voor de nieuwsbrief

OP DE HOOGTE BLIJVEN
VAN EXPOSITIES?

NU TE ZIEN