Performance 'Tussen Wij en Ik'

zaterdag 7 september 

 Fotograaf: DAan Kamerman

’Tussen Wij en Ik’ toont de zoektocht tussen ‘het ik’ en ‘het wij’ en de balans tussen autonomie en verbondenheid.

PERFORMANCE door Coco van der WieL

“Tussen Wij en Ik” toont de zoektocht tussen ‘het ik’ en ‘het wij’ en de balans tussen autonomie en verbondenheid. De performance bevraagt het westerse individualisme en het verlangen naar autonomie. In onze samenleving lijkt ‘het ik’ soms wel los te staan van ‘het wij’. Maar in hoeverre is dit wenselijk? Bestaat ‘het ik’ wel zonder ‘het wij’?
 
Een rood elastisch doek vormt de kern van de choreografie. Een groep performers beweegt, raakt verstrikt en leunt in het doek. De performers houden elkaar in balans, de beweging van de een heeft effect op de ander. Zo ontstaat er een sterke verbondenheid en soms bijna afhankelijkheid tussen de spelers. Ondanks dat de choreagrafie vastligt, moeten de performers elke keer weer in het moment intuïtief spelen met zwaartekracht en balans. Deze spanning is als toeschouwer voelbaar. 
 
Datum: Zaterdag 7 september – tijdens het Uitfeest
Speeltijden:  12:00 uur, 13:00 uur, 15:00 uur, 16:00 uur
Duur: 20 minuten 
Gratis toegang 
 

“Ik was heel ontroerd door de voorstelling. Het slingerde me ongefilterd in een tedere staat en gaf woorden of beweging aan een ‘wij’ gevoel.” – quote bezoeker Dave Coenen

Beeldend maker en kunsteducator Coco van der Wiel (1998, Utrecht) brengt in haar werk de terreinen van kunst, educatie en filosofie samen. Haar werk kenmerkt zich door een kritische reflectie op sociaal-maatschappelijk niveau. Ze nodigt de toeschouwer uit om op interactieve wijze mee te filosoferen en de verbondenheid tussen mensen voelbaar te maken. 

OP DE HOOGTE BLIJVEN

schrijf je in voor de nieuwsbrief

OP DE HOOGTE BLIJVEN
VAN EXPOSITIES?

NU TE ZIEN