Over het Landhuis

BINNENKORT OPEN

19.08.2021 t/m 12.09.2021

Vanaf donderdag 19 augustus presenteert HKU Fashion Design een maand lang het afstudeerwerk van haar modestudenten.

Vanaf donderdag 19 augustus presenteert HKU Fashion Design het afstudeerwerk van haar modestudenten. De tentoonstelling Class of 2021 toont een rijkdom aan persoonlijke verhalen waarin de tijdgeest wordt gevangen. In Landhuis Oud Amelisweerd komen deze verhalen van mode, fotografie, film en performance samen.

18e eeuws behang

Landhuis Oud Amelisweerd is van donderdag tot en met zondag geopend, van 10:00 tot 17:00uur. De vrijwilligers staan dan klaar om u rond te leiden en meer te vertellen over de rijke geschiedenis van het Landhuis en het unieke 18e en 19e eeuws Chinees en Hollands behang.

Twee solotentoonstellingen per jaar

Twee solotentoon-stellingen per jaar

Het Centraal Museum Utrecht neemt vanaf het voorjaar 2022 de taak op zich om op de eerste verdieping van Landhuis Oud Amelisweerd met de genereuze steun van de Hartwig Art Foundation twee solo-tentoonstellingen per jaar te organiseren. Het programma zal zich richten op gerenommeerde, nog levende Nederlandse kunstenaars die  hun sporen hebben verdiend in Nederland en daarbuiten. Komend najaar zal Landhuis Oud Amelisweerd in samenwerking met Centraal Museum naar buiten treden met meer details en zullen de namen van de kunstenaars die in 2022 aan bod komen bekend worden gemaakt. 

Vanaf vandaag is de website www.landhuisoudamelisweerd.nl in de lucht. Meer informatie over de eerste exposities zal de komende maanden op deze website geplaatst worden.

Landhuis Oud Amelisweerd

Landhuis Oud Amelisweerd, Koningslaan 9. Fotograaf: André Russcher

Chinese kamer

Chinese behang kamer 17e eeuw. Fotograaf: André Russcher

HKU FASHION DESIGN

Expositie HKU Fashion Design Class of 2021. Fotograaf: Xuan Lui

Expositie HKU Fashion Design Class of 2021. Fotograaf: Xuan Lui

OP DE HOOGTE BLIJVEN

schrijf je in voor de nieuwsbrief

OP DE HOOGTE BLIJVEN
VAN EXPOSITIES?

NU TE ZIEN

No posts found!