Synthese presenteert: BEA1991, Postland in Landhuis Oud Amelisweerd

UTRECHTS INITIATIEF LAAT DWARSVERBANDEN TUSSEN KLASSIEK, POP EN ELEKTRONICA ZIEN

Vrijdagavond 23 juni 2023

Synthese is een muzikale beleving waar je de verschillende dwarsverbanden tussen modern klassiek, elektronische en popmuziek ervaart op onconventionele locaties in Utrecht.

Ervaar de nieuwe editie van Synthese in één van de meest bijzondere monumenten van Nederland: Landhuis Oud Amelisweerd. Als je goed kijkt, vind je achter iedere deur een verhaal. Als je goed luistert, hoor je de klanken van vroeger tussen de muziek door.

Op vrijdag 23 juni gaan de deuren van het landhuis voor één keer open voor het Utrechts initiatief Synthese. 

Wandel door de gangen en strijk neer in een van de prachtige kamers. Bewonder het handgeschilderde Chinese behang uit de 18e eeuw terwijl het Utrechtse collectief Postland verschillende werken ten gehore brengt. Daarna beklimmen we de trap naar de zolder voor een speciale show van experimentele popartiest BEA1991.

Let op: vanwege de intieme setting is slechts een zeer beperkt aantal kaarten beschikbaar. Dit evenement vindt plaats in twee rondes: om 19:00 uur en 21:15 uur.

BEA1991

BEA1991 is een unieke stem binnen de popmuziek. Ze maakt met haar unieke stem gedeconstrueerde popliedjes, ondersteund door soundcollages en vervreemdende visuals. Haar eerste EP (2014) werd al goed ontvangen door onder andere The Gu
ardian en gedraaid op BBC Radio. BEA1991 werkte samen met Blood Orange en deed al projecten voor onder andere Palais de Tokyo, HBO en Tommy Jeans.

 

Postland

Postland is een Utrechts muziekcollectief dat sinds 2020 bestaat. Het collectief richt zich op het programmeren en uitvoeren van actuele, hedendaagse klassieke muziek. De vijf musici van Postland bewegen zich al enige tijd in de toplaag van de brede Europese hedendaagse muziekscene, maar zijn ook geworteld in andere muziekgenres zoals klassieke muziek, improvisatie, wereldmuziek en pop. Ze werken regelmatig met muziekgroepen als Asko/Schönberg, Slagwerk Den Haag en Alamo Race Track.

OP DE HOOGTE BLIJVEN

schrijf je in voor de nieuwsbrief

OP DE HOOGTE BLIJVEN
VAN EXPOSITIES?

NU TE ZIEN