Pannenkoek én Appeltaart?!

16.09.2021 t/m 10.10.2021

Van donderdag 16 september tot en met zondag 10 oktober exposeert Kunstuitleen Utrecht een deel van haar heerlijke collectie moderne en hedendaagse kunst in Landhuis Oud Amelisweerd. Kom je ook?

Beleef kunst in al zijn veelzijdigheid

Al wandelend door de stijlkamers zie je kunstwerken met planten, met mensen of geïnspireerd door de omgeving van het Landhuis. Je ontdekt kunst waarbij het maken en materiaalgebruik van de kunstenaar centraal staat. Dikke verf, een frivool lijntje, beton én vilt. Ook nodigen we je van harte uit intuïtief te kijken. Ervaar wat het met je doet als je de schilderijen en fotografie bekijkt.

Bewandel de twee routes door het Landhuis.
In deze tentoonstelling kun je via twee routes de kunstwerken bekijken. Via de route van de kunstenaar, waarin je je mee laat voeren door zijn inspiratiebronnen, zijn maakproces en zijn beweegredenen. Of via je eigen individuele route, waarin je je met behulp van een aantal vragen intuïtief laat leiden door de werken die je ziet, door dat wat je aandacht trekt, door het afgebeelde, het materiaalgebruik, de kleuren en door de gevoelens die een kunstwerk bij je oproepen. Welke route kies jij? Of loop je ze gewoon allebei?

Je kunt deze routes bewandelen met een audiotour, breng je eigen koptelefoon mee. 

Kunstuitleen Utrecht en Landhuis Oud Amelisweerd
In het Landhuis Oud Amelisweerd laat Kunstuitleen Utrecht een deel van haar uitgebreide en veelzijdige collectie zien. Schilderijen en grafiek van onder andere kunstenaars die een band hebben met het landgoed, ofwel als inspiratieplek of als werkplek zoals Armando, Erwin Olaf en Charles Donker.
Waar Stichting Landhuis Oud Amelisweerd als doel heeft om het Landhuis toegankelijk te maken, heeft Kunstuitleen Utrecht als missie het toegankelijk maken van kunst voor iedereen. 

Openingstijden Pannenkoek én Appeltaart?!
Donderdag 16 september – zondag 10 oktober 2021
Woensdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur
Een ticket reserveren is niet nodig, wij vragen een eigen bijdrage bij entree. Pay-what-you-want

De titel van deze expositie is een ode aan de landgoederen Rhijnauwen en Amelisweerd. Met een knipoog verwijzen we naar Rhijnauwen (pannenkoeken) en Amelisweerd (appeltaart). De expositie biedt je twee routes door het huis die je kunt bewandelen en je hoeft dit keer niet te kiezen. 

Hope, Satijn Panyigay

OP DE HOOGTE BLIJVEN

schrijf je in voor de nieuwsbrief

OP DE HOOGTE BLIJVEN
VAN EXPOSITIES?

NU TE ZIEN