WORKSHOP WOL VERVEN EN TUFTEN

meerdere data in het najaar van 2023

Door docenten edo Verhoeff en Dewi Vingerling

Ga op zoek naar de verhalen van landgoed Amelisweerd en leer met natuurlijke materialen wol verven en tuften.

WOL VERVEN MET NATUURLIJKE MATERIALEN en TUFTEN

Samen met Utrechtse kunstenaars Dewi Vingerling en Edo Verhoeff ga je op ontdekkingstocht en zoeken naar natuurlijk kleurstoffen in de moestuin van Tuinderij Amelis’Hof waarmee je op natuurlijk wijze wol leert verven. Of je kiest ervoor met natuurlijk wol te leren tuften, een techniek waarmee normaal gesproken tapijten worden gemaakt. 

Workshop: Wol verven met natuurlijke materialen
Tijd: 10:00 – 17:00 uur.
Kosten: 75,- (incl. btw + €1,- servicekosten)
Deelnemers: max 5 personen
Data:
Zondag 17 september: VOL
Zondag 1 oktober: nog tickets beschikbaar
Zaterdag 7 oktober: nog tickets beschikbaar

We gaan het complete proces doorlopen van het verven van wol; van wassen en voorbereiden, tot het verzamelen van planten in de moestuinen van Amelis’Hof, het verven en de nabehandeling. Je krijgt inzicht in de diverse mogelijkheden van verven met planten en de chemische processen die zich voordoen tijdens het proces. Aan het eind van de dag ga je naar huis met je bol eigenhandig geverfde wol.

Ben je jonger dan 27 jaar? Dan krijg je €20,- korting op deze workshop met de code MCJQR.

 

Workshop: Tuften (tapijt maken)
Tijd: 10:00 – 17:00 uur
Kosten: €100,- (incl. btw + €1,- servicekosten)
Deelnemers: max 5 personen
Data: 
Zondag 24 september: VOL
Zaterdag 30 september: nog tickets beschikbaar

We leggen uit wat er allemaal bij tuften komt kijken; al het benodigde materiaal, het opspannen van het doek, werken met een tuftpistool en het afwerken van je werk. We gaan inspiratie opdoen op het landgoed en in de tuinen om vervolgens onze creativiteit erop los te laten op het doek. Dit zelf getufte werk krijg je natuurlijk mee naar huis.

Ben je jonger dan 27 jaar? Dan krijg je €25,- korting op deze workshop met de code EXRMEAWUB.

door Edo verhoeff en Dewi Vingerling

Docenten: Dewi Vingerling en Edo Verhoeff

Dewi Vingerling (beeldend kunstenaar) en Edo Verhoeff (theatervormgever) zijn Utrechtse kunstenaars en studeerden af aan HKU. Ze werken beiden vanuit textiel en bundelen al twee jaar de krachten om zich samen af te zetten tegen de verspilling cultuur die zich in sommige sectoren binnen de kunst en de rest van de maatschappij afspeelt.

Vanaf april verbleven Dewi en Edo drie maanden in de Franse Alpen om een serie sculpturen te maken van lokale wol, geverfd met natuurlijke kleurstoffen. Ze tuften deze wol tot driedimensionale sculpturen. Gebaseerd op oude volksverhalen uit de regio, belichamen ze de relatie tussen mens en natuur, zoals deze vroeger gebruikelijk was, maar die we tegenwoordig hebben verwaarloosd. Deze workshopserie is een vervolg op dit grote project.

OP DE HOOGTE BLIJVEN

schrijf je in voor de nieuwsbrief

OP DE HOOGTE BLIJVEN
VAN EXPOSITIES?

NU TE ZIEN