INTERTWINED PHENOMENA, PART 3: HOLOBIONT 

20 oktober t/m 12 november 2023

Van 20 oktober tot en met 12 november 2023 presenteren beeldend kunstenaars Dewi Vingerling en Edo Verhoeff ‘Intertwinted Phenomena, Part III: Holobiont’ in de historische keuken van Landhuis Oud Amelisweerd .

 

Intertwined Phenomena, Part III: Holobiont

De expositie is het resultaat van een residentie in de historische keuken van Landhuis Oud Amelisweerd die voor zes weken werd omgevormd tot atelier. Stichting Landhuis Oud Amelisweerd heeft kunstenaars Dewi Vingerling (1993) en Edo Verhoeff (1999) uitgenodigd om hun serie Intertwined Phenomena te vervolgen. Sinds twee jaar werken de kunstenaars samen en creëren ze, met de focus op ambacht en innovatie, geabstraheerde vormen door middel van tuften. Hieruit is een serie sculpturen voortgekomen die onderdeel zijn van een meerjarig onderzoek door heel Europa. Bewogen het probleem van wol vernietiging in Europa aan het licht te brengen, ontwikkelt het duo het initiatief van de self-sufficient artist; de kunstenaar die zijn benodigde materiaal eigenhandig vervaardigt.

Afgelopen voorjaar heeft het duo in het Franse departement Haute-Savoie werken vervaardigd met de naam Intertwined Phenomena, Part II: Symbiosis. Deze serie van vier sculpturen is vervaardigd uit handgesponnen en met natuurlijke kleurstoffen geverfde wol. Geïnspireerd op lokale folklore en vervaardigd uit materiaal dat met zorg is behandeld, transformeren de sculpturen in monumenten van de omgeving waar ze zijn ontstaan.

Intertwined Phenomena, Part III: Holobiont toont zowel de sculpturen uit de Franse Alpen, als het sculptuur dat is voortgekomen uit de residentie in Landhuis Oud Amelisweerd. Het nieuwste werk is geïnspireerd op het landgoed en bijzondere vormen die in de kleinste hoeken te vinden zijn. Samen vormen de vijf werken een toekomstbeeld waarin mens en natuur versmelten tot één symbiotische levensvorm.

OPEN
Tot en met zondag 12 november 2023
Woensdag t/m zondag, 11:00 – 17:00 uur
Entree op donatie, reserveren niet nodig

door Edo verhoeff en Dewi Vingerling

Dewi Vingerling (beeldend kunstenaar) en Edo Verhoeff (theatervormgever) zijn Utrechtse kunstenaars en studeerden af aan HKU. Ze werken beiden vanuit textiel en bundelen al twee jaar de krachten om zich samen af te zetten tegen de verspilling cultuur die zich in sommige sectoren binnen de kunst en de rest van de maatschappij afspeelt.

OP DE HOOGTE BLIJVEN

schrijf je in voor de nieuwsbrief

OP DE HOOGTE BLIJVEN
VAN EXPOSITIES?

NU TE ZIEN