Nieuw land, nieuw huis

14.10.2021 t/m 07.11.2021

Van 14 oktober tot en met 7 november 2021 exposeren kunstenaars die nieuw zijn in Nederland hun werk op de tentoonstelling Nieuw land, Nieuw Huis. Deze tentoonstelling is georganiseerd door de Galatea Foundation, ter ondersteuning van gevluchte kunstenaars in Nederland. 

land van iedereen

huis van iedereen

Vanaf donderdag 14 oktober laten vijftien kunstenaars hun werk zien in Landhuis Oud Amelisweerd. De deelnemers dingen mee naar de Galatea Kunstprijs voor  Nederlandse kunstenaars met een migratieverleden.

De Galatea Foundation geeft  kunstenaars die naar Nederland vluchtten een platform  door het organiseren van exposities en het jaarlijks uitreiken van de Galatea Kunstprijs. Een oeuvreprijs die bestaat uit een Galatea Penning en een financiële bijdrage voor verdere ontwikkeling. De prijs wordt op zondag 31 oktober uitgereikt door een vakjury tijdens een feestelijk evenement, aangekleed door de Syrische dichter Bakr Al Jaber.

Dit jaar komen de deelnemende  kunstenaars uit Syrië, Libanon en Iran.

Ahmad Mallah, Ahmed Kleige, Ali Khalil, Amjad Hashem, Farhad Foroutanian, Feras Dahhan, Lujain Nahar, Maryam Mashhooriazar,  Mouafk Khzaal, Nazanin Sholeh, Nawras Nahar Noor Issa, Oussama Diab, Raafat Ballan en Shaza Omran.

 

Nawras Nahar / Sanctuaries 

 

Raafat Ballan  / Dialoge

 

OP DE HOOGTE BLIJVEN

schrijf je in voor de nieuwsbrief

OP DE HOOGTE BLIJVEN
VAN EXPOSITIES?

NU TE ZIEN